Фільм про сценариста «Тіней забутих предків» відзначено за найкращий сценарій

Брат Іван [фільм В. Бігуна] - кадр 1 [Іван Чендей аля Далі]

Стрічку В’ячеслава Бігуна «Брат Іван» відзначено за найкращий сценарій VIIІ Міжнародним фестивалем історичного кіно «Поза часом», повідомляють організатори.

Фільм «Брат Іван» ― це родинна історія сценариста фільму «Тіні забутих предків» Івана Чендея з Тячівщини. Сестри Ганна, Ольга та Марта, а брат і сестра ― як тіло і душа, розповідаються про брата Івана та долю краю ― піднебесної України. Це четвертий фільм автора про письменника (попередні ― «Криниця Чендея», «Ясенова Івана Чендея», «Тіні Івана Чендея»), показ якого пройшов у переддень його 99-го дня народження.

Брат Іван [фільм В. Бігуна] - кадр 3 [Друкарська машинка Івана Чендея]

Журі (голова ― Іван Канівець) відзначило кінокартину за її драматургію та «оригінальний ракурс, з якого раніше життя і творчість Івана Чендея не висвітлювалися автором». Це вже п’ята нагорода автора за сценарну роботу (раніше відзначалися «Найближчі до Бога», «Verdict 19», «Многая літа. Стойко», кіносценарій «Пожертва, або Чайки летять на схід»).

На фестивалі також демонстрували фільми автора «Magnificus. Дума про право» і «Я ― Тячів» ― історичний кінонарис від імені Тячева з 77 кадрами сучасності.

В’ячеслав Бігун  кінематографіст і вчений-юрист із Закарпаття, автор близько 600 публікацій і 35 фільмів (які на весну 2021 року здобули більше 70 нагород). 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа