Філарет намагається захоплювати храми ПЦУ

На сьогодні, 3 червня, почесний патріарх Філарет, як керівник Київської єпархії наказав зібрати все духовенство у себе у резиденції (вул. Пушкінська, 36). Мета заходу – примус до підписання присяги на вірність самому Філарету. Документально запрошення не оформлено.

За даними Cerkvarium, інформацію кожному священнику передавав телефоном архієпископ Вишгородський Агапіт, намісник Михайлівського Золотоверхого монастиря, член Священного Синоду ПЦУ.

Є дані, що заплановано без погодження з митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм призначити нового намісника Видубицького монастиря.

Після того, як пішли чутки про можливе захоплення прихильниками Філарета Феодосіївського монастиря з метою усунення намісника архімандрита Макарія, за інформацією Андрія Лозового парафіяни-чоловіки зібрались перед воротами, щоб захистити свій храм.

Lozovy

Наразі, за джерелами Cerkvarium, архімандрит Макарій відмовився виконувати вимоги Філарета. Наступний захід під назвою “Народно-церковний собор” під проводом митрополита Філарета заплановано на 11 червня.

Джерело

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа