Фільм про українського аса пройшов у Броварах під оплески

Презентація кінокартини режисера Михайла Іллєнка «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» з фурором пройшла у Броварах 21 березня. Організатором заходу виступила ГІ «Лівобережна Київщина».

“Оскільки фільм так і не потрапив до кінопрокату стотисячного міста, наша ініціативна група вирішила влаштувати броварчанам перегляд картини і спілкування з її творцями у форматі запитань – відповідей” – зазначив Павло Різаненко, опозиційний депутат Броварської міської ради.

Подія викликала у Броварах неабиякий резонанс – без великої рекламної кампанії, в не дуже зручний для працюючих час та ще й посеред тижня на захід прийшло майже півтисячи жителів міста. І не дарма!

Після перегляду стрічки на питання відповіли кінорежисер Михайло Іллєнко, ідеолог фестивалю короткого метру “Відкрита ніч”, “Вождь” Олексій Колеснік, а також виконавець головної ролі Івана Додоки Дмитро Лінартович.

«ТойХтоПройшовКрізьВогонь» – перший український блокбастер у жанрі романтична балада, який у прокаті заробив мільйон гривень. Цей яскравий взірець нової хвилі українського поетичного кіно якістю звуку та зображення відповідає світовим стандартам. Він вже отримав Гран-прі ІІІ Київського міжнародного кінофестивалю.

Фільм розповідає про нетривіальну долю хлопця з Полтавщини Івана Додоки, який стає радянським військовим льотчиком, Героєм Радянського Союзу. Але доля складається так, що йому доводиться пройти німецький полон, радянські табори, і, зрештою, волею долі потрапити до Канади, де він стає вождем тамтешнього індіанського племені.

Прототип головного героя — льотчик-ас часів Другої світової війни Герой Радянського Союзу (медаль “Золота зірка” №1733), уродженець села Чернечий Яр під Диканькою, який ніби-то після нацистського і радянського полонів потрапив у Канаду, де став вождем індіанського племені, що входило до конфедерації ірокезів.

Особливість жанру в тому, що режисер спробував поєднати традиції українського поетичного кіно з елементами популярного блокбастера. На виробництво фільму було витрачено 16 млн. грн, за перші два тижні показу він зібрав півмільйона гривень, що є заявкою і на комерційний успіх.

 

 

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа