ФІФА відмовилася приєднати клуби Криму до футбольного союзу РФ

Генеральний секретар ФІФА Жером Вальке відповів відмовою на запит про приєднання кримських футбольних клубів до Російського футбольного союзу.

У листі на ім’я президента РФС Миколи Толстих, а також учасників конференції РФС, анонсованої на 7 червня, Вальке повідомив, що передача кримських клубів під юрисдикцію РФС можлива тільки у виняткових обставинах. Для цього також необхідно дозвіл української та російської асоціацій ФІФА, УЄФА і ФІФА.

“У разі, який Ви представили нашій увазі, виглядає, що РФС має намір афіліювати асоціації та клуби, які вже афілійовані до Федерації футболу України, а в такому випадку мабуть повинна застосовуватися ст. 84 Статуту ФІФА. З огляду на  вищевказане і беручи до уваги, що правова і фактична ситуація, що відноситься до Вашого запиту не ясна, ми шанобливо повідомляємо Вам, що ми не можемо розглянути питання про схвалення на даному етапі “,-йдеться у листі.

Вальке також застеріг РФС від прийняття самостійних рішень про афіліювання кримських клубів. “Більше того, ми наполегливо рекомендуємо, щоб Генеральна асамблея РФС не афіліювала відповідні асоціації та клуби до того, як буде роз’яснена правова і фактична ситуація і будуть отримані відповідні дозволи згідно ст. 84 Статуту ФІФА, за наявності необхідних умов для цього”, – йдеться в листі Жерома Вальке.

Нагадаємо, раніше кримські футбольні клуби “Севастополь” і сімферопольська “Таврія”, які виступали в Прем’єр-лізі України, вирішили змінити свої назви на СК ЧФ і “Скіф” відповідно, щоб таким чином потрапити в чемпіонат Росії.

Джерело: ЛІГАБізнесІнформ.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа