Феміністки 8 березня проведуть марш, як протест проти дискримінації жінок в новому уряді Зеленського

Zelenski8 березня у Львові відбудеться феміністичний марш.

Про це вчора під час пресконференції у Львівському пресклубі розповіли представниці організаторів заходів – ГО «Центр «Жіночі перспективи» та ГО «Феміністична майстерня».
Заступниця голови ГО «Центр «Жіночі перспективи» Марта Чумало зазначила, що марш розпочнеться о 13:00 на площі Ринок. Цей марш є традиційним і щороку учасниці виходять із гаслами, що Україна не є чутливою до потреб жінок і фемінізм зараз дуже на часі.
Вона також наголосила на тому, що дуже часто жінка не має можливості розлучитися із чоловіком-кривдником, бо судовий збір за розірвання шлюбу становить понад 800 грн. Жінка з мінімальною заробітною платою не може сплатити таку суму і опиняється у своєрідній пастці. Така жінка не може оцінити майно, якщо хотіла би розлучитися, бо це дуже дорого.
Крім того, Марта Чумало наголосила на необхідності збільшення участі жінок в органах влади, які приймають рішення. Бо більшість населення України – це жінки.
«Учора були оприлюднені списки майбутнього уряду. На жаль, у цьому списку є лише одна жінка. Можемо вгадати з першого разу, яке міністерство буде очолювати ця жінка. Так, це – Міністерство соціальної політики, та сфера, яку традиційно фіксують за жінками. Це не є добрий результат. Звичайно, є певні зрушення. Ми бачимо, бодай,  декларування гендерної рівності», – сказала Марта Чумало.
Вона додала, що важливо, аби про права жінок в Україні говорили не лише восьмого березня чи упродовж місяця, але й весь рік.
Організатори маршу закликали долучитися до акції владу, зокрема мера Львова, голів Львівської обласної ради та адміністрації, депутатів та депутаток.
Крім Львова, феміністичні марші відбудуться також у Києві, Харкові, Херсоні та інших містах України.

Отримано з поштової розсилки, Від: PressclubLviv [email protected] 5 березня 2020 р. о 21:17

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа