Фейсбук зачистив 364 російські групи в мережі за фейки

security1
Соціальна мережа Facebook заявила у четвер, що видалила 364 групи, сторінки і акаунти, які брали участь у скоординованій недостовірній поведінці на Facebook та ще 41 – в Instagram.
Cторінки та акаунти першої групи були пов’язані з співробітниками інформаційного агентства Sputnik, розташованого в Москві. Деякі зі сторінок часто писали про такі теми, як антинатівські настрої, протестні рухи та антикорупція.
У другої групи, що спеціалізувалася на Україні, виявили ознаки діяльності російської “фабрики тролів” (IRA).
sample-content-russia-2.004
Виявлено, що дві операції проводилися з Росії, одна з яких була активна в декількох країнах, а інша була специфічною для України, повідомляє компанія.
“Ми не знайшли жодних зв’язків між цими операціями, але вони використовували подібну тактику, створюючи мережу акаунтів, щоб ввести в оману інших про те, хто вони є і що вони роблять”, – сказано в повідомленні.
“Особи, що стоять за цими акаунтами, здебільшого представляли себе українцями, і вони керували різними фейковими акаунтами, поширюючи місцеві українські новини на різні теми, такі як погода, протести, НАТО і стан охорони здоров’я в школах. Ми визначили певний технічний збіг з діяльністю, що походила з Росії перед проміжними виборами у США, зокрема поведінку, що мала характеристики попередньої діяльності Агентства iнтернет-досліджень (IRA)”, – заявили у Facebook.
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа