Фактчекінг заяв Ігоря Мосійчука: більшість заяв є перебільшенням

інфографіка_Мосійчук

Народний депутат «Радикальної партії Олега Ляшка» Ігор Мосійчук у своїх заявах переважно схильний перебільшувати. Такого висновку дійшли експерти проекту «Дослівно», які проаналізували телеефіри за участю політика.

Так, із п’яти проаналізованих тверджень одне відповідало дійсності, три були перебільшеннями, ще одне – маніпуляцією.

«Ігор Мосійчук схильний до перебільшування під час ефірних виступів» – прокоментував результати дослідження голова Комітету виборців України Олексій Кошель.

В країні – спалах епідемії кору.

Первый Городской. Одесса

25.02.2019

Перебільшення. За даними ВООЗ у 2018 році в Україні на кір хворіли понад 53 тисячі осіб. МОЗ офіційно не оголошувало епідемію в Україні. Відповідне рішення має винести спеціальна комісія, спираючись на низку показників, пояснили в міністерстві.
Ми для себе створили ілюзію, що це (перемога Джамали на Євробаченні в 2016 році) відкрило очі багатьом в Європі на Крим. Ще раз говорю: звичайнісінький конкурс, який в Європі дуже обмежена кількість дивиться.

4 канал

25.02.2019

Перебільшення. За офіційними даними організаторів Євробачення, кількість глядачів, які подивилися музичний конкурс в 2016 році, перевищила 200 млн людей.
За оцінками міжнародних організацій, Україна зараз знаходиться по охороні здоров’я на 103 місці.

4 канал

6.02. 2019

Перебільшення. Відповідно до рейтингу ВООЗ, Україна за рівнем здоров’я перебуває на 93 позиції серед 169 країн.
Той Коболєв (голова НАК «Нафтогаз»), який формує ціну на газ, про яку ми говоримо, виписує собі (один) мільярд 400 (тисяч гривень) премії і своїм підлеглим.

NewsOne

27.02.2019

Правда. Минулого року наглядова рада «Нафтогазу» ухвалила рішення про виплату співробітникам премій в 46,3 млн дол. за перемогу в Стокгольмському арбітражному суді. За його рішенням, російський «Газпром» повинен виплатити Україні 4,6 млрд дол.
І він (Президент) несе повну відповідальність і за пенсії, і за заробітні плати, і за виплати шахтарям, і чорнобильцям, і афганцям, і всім.

NewsOne

25.02.2019

Маніпуляція. Конституція покладає відповідальність за економічну політику на посаду прем’єр-міністра.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа