Естонія депортувала італійського путінофіла

Сьогодні естонська влада затримала в Таллінні путінського пропагандиста з італійським паспортом, довголітнього колабораціоніста радянського режиму (і відповідно КГБ), ретранслятора кремлівської пропаганди італійською мовою – Джульєтто К’єза.

Про це повідомив Голова Христинського товариства українців Італії Олесь Городецький у Фейсбуці.

«Протягом 48 годин К’єза повинен покинути Естонію. Цей факт вже спричинив дипломатичний скандал і він буде мати серйозні наслідки для Естонії. Сьогодні, до поліцейського відділку прибув особисто посол Італії в Естонії. Сьогодні ввечері, на килим до МЗС Італії викликали посла Естонії для надання пояснень. Вже завтра може бути різка заява Єврокомісара з зовнішьої політики ЄС Федеріки Моґеріні щодо переслідувань людей за політичні погляди і за журналістську діяльність. І ще багато всякого шуму. Адже в ЄС заборонена депортація громадянина ЄС, за винятком випадків, коли такі громадяни становлять загрозу для національної безпеки країни. Але Естонія ЦЕ ЗРОБИЛА! 
Таким кроком вона офіційно визнала путлерівського пропагандиста з італійським паспортом – загрозою національній безпеці Естонії. Оголосила його “persona non grata” і зобов’язала покинути країну. Естонія член ЄС, на її території немає російських танків, але вона ефективно захищається, незважаючи на негативну реакцію країни-союзника», – зазначив Олесь Городецький.

УІС

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа