«Енергоатом» та Westinghouse підписали угоди щодо проекту будівництва двох енергоблоків типу АР 1000 на ХАЕС

Westinghouse

ДП «НАЕК «Енергоатом» та американська компанія Westinghouse підписали дві угоди щодо початку реалізації проєкту будівництва двох енергоблоків типу АР 1000 на території Хмельницької АЕС.

Урочисте підписання угод між керівником «Енергоатому» Петром Котіном та генеральним директором Westinghouse Патріком Фрагманом відбулось на прес-конференції «Атомні можливості для розвитку країни», організована НАЕК «Енергоатом» та ГО «Українське ядерне товариство» на честь 25-річчя Компанії.

Зокрема, були підписані угода про техніко-економічне обґрунтування (про надання послуг з підтримки розроблення ядерної установки AP1000 на Хмельницькій АЕС ) та угода про надання тренувального обладнання  про закупівлю тренажера та обладнання з тривалим терміном постачання для ядерної установки AP1000 на ХАЕС ) для навчання та вивчення роботи нового типу реактору АP 1000 потужністю до 1,100 МВт.

Перший реактор АP 1000 планується побудувати вже у 2025р, а вартість будівництва одного реактору відповідно до слів Котіна становить близько $5 млрд.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа