Екстрадовано організатора міжнародного каналу переправлення нелегальних мігрантів до країн ЄС

Фігурант організував та забезпечив функціонування міжнародного каналу переправлення нелегальних мігрантів з-поміж вихідців з країн підвищеного терористичного ризику до Республіки Польща та інших країн ЄС, транзитом через територію росії та білорусі. Такий канал використовувався державою-агресором та її союзниками для дестабілізації міграційної та соціально-політичної ситуації в Європі.

Правоохоронці встановили, що 58-річний громадянин однієї з країн Південної Азії, у 2016 році прибув до України, де згодом розпочав свою «роботу» на користь рф. Чоловік координував протиправну діяльність транснаціонального злочинного угрупування за допомогою мобільних месенджерів, шляхом надання вказівок, схем маршрутів, їх перевезення, розміщення та забезпечував взаємодію між членами угруповання.

Під час обшуку за місцем проживання фігуранта поліцейські виявили мобільні телефони, ноутбуки та чорнові записи із доказами незаконної діяльності. Також чоловік зберігав у помешканні гроші, ймовірно одержані злочинним шляхом.

Спецоперацію проводили слідчі та працівники управління міграційної поліції Київщини спільно з СБУ, Київською та Хмельницькою обласними прокуратурами за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора, за координації Європолу.

Наразі зловмисника екстрадовано до Республіки Польща, де його було  оголошено у міжнародний розшук. Там іноземець відповідатиме за вчинені злочини проти європейської безпеки.

У рамках офіційного міжнародного співробітництва продовжуються заходи із виявлення і документування інших осіб, причетних до протиправної діяльності. Поліцейськими здійснюється перевірка інформації про причетність до функціонування заблокованого каналу переправлення нелегалів спецслужб рф і рб.

Відділ комунікації поліції Київської області

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа