Експертна думка: у Mінську Україна нічого не втратила і трохи здобула

За підсумками зустрічі «нормандської четвірки», яка проходила вчора у Берліні, українській стороні вдалося досягти прийняття кількох важливих рішень.

«По-перше, Путін погодився на Дорожню карту, що раніше відкидалася. Напрямки її розробки узгоджені, а приймуть її на наступній зустрічі у “норманському” форматі вже у листопаді. Враховуючи, що перед тим глави держав не збиралися рік, прискорення очевидне», – відзначила народний депутат, Голова підкомітету з питань безпеки державних інформаційних систем Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони; Член Постійної делегації у Парламентській асамблеї ГУАМ  Ірина Фріз на своїй сторінці у Facebook.

«По-друге, Путін змушений був погодитися на (увага!) озброєну поліцейську місію ОБСЄ на Донбасі. Це серйозна тактична перемога України. В перспективі озброєні поліцейські зможуть взяти під контроль кордон до передачі його Україні, та й не боятимуться кожного пострілу, бо зможуть дати залп у відповідь.

По-третє, Путін впіймав облизня і Україна не поступилася в питанні виборів: спочатку виведення іноземних військ, звільнення заручників та інші безпекові умови, а потім вибори. Порошенко не відійшов від своїх попередніх заяв ні на йоту. Берлінська зустріч дала позитивні результати нової більш агресивної наступальної тактики України.

І вишенька на тортик – обговорення нових 4 місць для розведення військ, серед яких Дебальцеве. Мінські умови доведеться виконувати і Росії», – зазначила політик.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа