Екс-редактор “Вестей” просив підтримку в Суркова

В мережу потрапила переписка екс-главреда проросійського видання “Вести” Ігора Гужви, російського журналіста Віталія Лєйбіна (главред видання “Русский репортер”, якому скасували акредитацію в Україні) та помічника Путіна Владислава Суркова.
Результат пошуку зображень за запитом "гужва"
В цій переписці Гужва через Лєйбіна просить підтримки у Суркова через ніби то тиск, який здійснює на холдінг “Вєсті” правоохоронна система України, зокрема через матеріали про “ДНР-ЛНР”, які Гужва робив, якщо виходити зі слів переписки, “по просьбе, с самого Верха” (мається на увазі керівництво РФ). Також Гужва просить “пріютіть” в Криму свого журналіста Сергія Волохова та розрахуватися с таким собі громадянином Люкайтісом і забезпечити йому виїзд до Москви.
Переписку датовано 7-9 січня 2015 року.
В переписці фігурує й, ймовірно, екс-міністр доходів та зборів часів режиму Януковича Олександр Клименко – “…подключили сбушников. ведут себя в офисе (холдингу “Вести” – ред.) нагло… думаю, бесятся, что им нечего предъявить по финансам. Схемы, которые тогда выстроил Клим, работают четко”. До речі, саме громадянська дружина Клименка Ольга Семченко отримала від Гужви холдінг “Вести” влітку 2015 року.
Зараз Гужва має відношення до відверто українофобського видання “Страна.ЮА”. Деякі ЗМІпов’язують Гужву і з кумом Путіна Віктором Медведчуком. Екс-главреда можна часто побачити на каналі Мураєва NewsONE. Свого часу балотувався в Київраду від Опоблоку, але вибори програв.
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа