“Джура” на Рівненщині

З 21 по 23 травня 2012 року три дні у лісовому урочищі Агатівка на Рівненщині звучали дитячі голоси, гриміло «Слава!». То змагались кращі рої молодих джур Рівненської області. На обласному етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-спортивної патріотичної гри Українського козацтва “Сокіл” (“Джура”)” були проведені турніри практично по всьому переліку згідно умов даної гри.
Вперше організатори гри успішно провели змагання по груповій силовій боротьбі «Лава на лаву», яке викликало великий азарт учасників. Це змагання було дуже динамічним і супроводжувалось неабиякими емоціями і підтримкою уболівальників.
Вперше було проведено теренову гру «Козацькими стежками», де на команди чекало немало несподіванок, складних елементів, які вимагали від учасників швидкого і правильного рішення та хорошої підготовки.
Головним недоліком обласного етапу було те, що не у всіх районах знайшли кошти для відправки своїх представників на ці змагання.
Запекла і безкомпромісна боротьба велась між роями Рокітнівського, Острізького, Березнівського районів та роєм «Дубравці» м. Дубно, який вкотре доказав своє право представляти Рівненщину на Всеукраїнському етапі гри.

Організатором обласного етапу було рівненське обласне управління науки і освіти. Організація проведення та суддійство турнірів на обласному етапі по програмі «Впоряд», «Лава на лаву», «Комбінована козацька естафета» та теренова гра «Козацькими стежками» було покладено на керівників рою «Дубравці» із залученням козацької старшини Рівненського обласного громадського об’єднання «Поліська Січ» (кошовий отаман Грель О.С.).

Керівник рою «Дубравці»
Микола Тирик

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа