Джо Байден організує глобальний саміт з питань зміни клімату. Без України

biden8

Президент Сполучених Штатів Джо Байден має намір організувати глобальний саміт з питань зміни клімату, який має відбутися 22-23 квітня.

Associated Press, з посиланнями на джерела в Білому домі, повідомляє, що американський лідер надіслав листівки із запрошеннями до 40 лідерів країн світу, серед яких президент РФ Володимир Путін та глава КНР Сі Цзіньпін. Є Польща, Данія з Норвегією. Бангладеш, Габон, Антигуа і Барбуда та Ямайка також присутні. України – немає.

Найосновнішим питанням саміту стане розробка стратегії щодо скорочення використання викопного палива для зменшення шкідливого впливу на клімат в цілому.

Слід зазначити, що така зустріч стане першою за чотири роки, адже попередня адміністрація на чолі з Дональдом Трампом не визначала питання зміни клімату як пріоритетне. Республіканець припинив традицію своїх попередників Буша-молодшого та Обами щодо організації глобальних переговорів, а також вийшов із Паризької угоди з клімату в 2015 році.

Згідно з AP, саме такий глобальний саміт дозволить не тільки ефективніше протидіяти небезпекам пов’язаним зі кліматичними змінами, а й дозволить почати вести діалог з лідерами країн, які не зовсім дружньо ставляться до США.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа