Джо Байден оголосив про постачання вакцин від COVID-19 в інші країни

biden-plan

Президент США Джо Байден оголосив про початок постачання вакцин в інші країни світу у зв’язку з високими темпами вакцинації в Сполучених Штатах.

Глава Білого дому зазначає, що інші держави отримають щонайменше 20 мільйонів доз вакцин Johnson & Johnson, Pfizer/BioNTech та Moderna.

«Подібно до того, як під час Другої світової війни Америка була арсеналом демократії, в боротьбі з пандемією COVID-19 наша країна стане арсеналом вакцин», – заявив американський лідер.

Окрім вищезазначених вакцин, планується постачання 60 мільйонів препаратів AstraZeneca після того, як вони будуть схвалені американськими медичними регуляторами.

«Америка ніколи не буде в повній безпеці, поки ця пандемія вирує у всьому світі. Саме тому, сьогодні я оголошую, що протягом наступних шести тижнів ми надішлемо 80 мільйонів доз вакцин за кордон. Це правильно. Це важлива справа», – заявив Байден на своїй сторінці у Twitter.

Глава ВООЗ Тедрос Гебреїсус виразив повну підтримку президенту та його зусиллям з глобального протистояння пандемії коронавірусу.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа