Джемілєв отримав від Держдепу США документ про невизнання російської анексії Криму

Про це прес-служба народного депутата, Уповноваженого Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва повідомила на офіційній сторінці у Facebook.

Перебуваючи з візитом у Сполучених Штатах Америки, Мустафа Джемілєв, разом із послом України в США Валерієм Чалим,  зустрівся з помічником Державного секретаря США з питань Європи і Євразії Вессом Мітчеллом, який вручив Джемілєву щойно оголошену Декларацію політики США щодо Криму.

dzhemilevCrim-USA

Співрозмовники обговорили прийнятий документ у якому наголошується, що: “Сполучені Штати знову підтверджують свою політику щодо відмови визнання вимог Кремля із встановлення суверенітету над територією, захопленою силою всупереч міжнародному праву. Спільно з союзниками, партнерами та міжнародним співтовариством Сполучені Штати відкидають спробу Росії анексувати Крим і зобов’язуються підтримувати цю політику до відновлення територіальної цілісності України”.

Мустафа Джемілєв навів пану Мітчеллу “актуальну” інформацію про стан справ із правами людини в окупованому Криму та закликав міжнародну спільноту до більш рішучих дій по відношенню до агресора.

dzhemilevCrim-USA2

Нагадаємо, що 25 липня Державний департамент США оприлюднив офіційну Декларацію щодо Криму (так звану Декларацію Помпео, на честь Державного секретаря США М.Помпео, який її підписав),  в якій вказав, що не визнає анексії півострова Росією. Уряд США прирівнює Декларацію щодо Криму до Декларації Веллеса у 1940-му році, що засудила окупацію країн Балтії з боку СРСР та закріпила невизнання Америкою їх анексії. Президент Петро Порошенко привітав заяву  і подякував Адміністрації Президента Дональда Трампа “за безкомпромісну позицію щодо підтримки територіальної цілісності України в міжнародно-визнаних кордонах”.

Джерело – поштова розсилка, Received: from webmail.uh.ua [93.190.43.23]; Thu, 26 Jul 2018 13:13:35 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа