Джемілєв добивався у Бєлграді направлення моніторингової місії на територію півострова Крим

Народний депутат України, Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, перебуваючи на сесії Ради Міністрів ОБСЄ у Бєлграді, зустрівся з керівниками зовнішньополітичних відомств України, Латвії, Швеції, Данії, Норвегії, Канади, США, Туреччини. Про це депутат повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні вранці, перед початком сесії Ради міністрів ОБСЄ, зустрілися з керівниками зовнішньополітичних відомств України, Латвії, Швеції, Данії, Норвегії, Канади, США, Туреччини.
У ході бесіди шановні дипломати були ознайомлені з поточною ситуацією в окупованому Криму. До їх відома довели інформацію щодо порушення прав людини і міжнародного права з боку Російської Федерації, незаконно анексувавшої АРК та місто Севастополь», – заявив Мустафа Джемілєв.

На думку народного депутата, один з важливих кроків, який повинен бути зроблений з боку європейських і міжнародних інституцій, – це направлення моніторингової місії на територію півострова Крим.

Нагадаємо, що цими днями в столиці Сербії відбувається зустріч міністрів закордонних справ країн ОБСЄ. 3-4 грудня тут пройде щорічна зустріч Ради міністрів, на якій будуть розглянуті питання, пов’язані з організацією, та прийняті відповідні рішення.  Питання Криму стоїть на порядку денному.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа