Диверсія: в Одесі підірвали залізничну колію на мосту по вулиці Маловського

Одесити вже й з ліку збилися скільки вибухів пролунало у місті за останні місяці. Щонайменше двадцять з них кваліфіковані як терористичні акти. 12 травня за п’ятнадцять хвилин до опівночі пролунав черговий потужний вибух.

Цього разу терористи підірвали залізничну колію на мосту по вулиці Маловського, неподалік гуртожитку морської академії. Тільки дивом вдалося зупинити пасажирський потяг Херсон – Одеса, який мав проїхати за кілька хвилин. Машиніст встиг вчасно загальмувати і уникнути масштабних руйнувань. Як згодом повідомили у місцевому осередку «Правого сектору», машиніста завчасно повідомив про небезпеку 18-річний одесит, який вибіг із ліхтариком на колію.

Знову вибух в Одесі - цього разу на залізниці_html_743e9e9d

Невідомі підклали вибуховий пристрій прямо під залізничні рейки, розраховуючи підірвати колію прямо перед потягом. Експерти-вибухотехніки кажуть, що якби так сталося, то під вагою потяга не витримав би і міст, і тоді основне залізничне сполучення Одеси було б повністю виведене з ладу.

Знову вибух в Одесі - цього разу на залізниці_html_7f169253

Внаслідок вибуху було пошкоджено 60 см залізничної рейки, 90 см залізобетонної шпали. Вибух утворив вирву діаметром 80 см та глибиною 90 см. Потужність вибухового пристрою фахівці оцінили у близько 3 кг в тротиловому еквіваленті. Жертв і постраждалих у результаті вибуху немає. Затримка руху потягу сполученням Херсон – Одеса склала 2 год. 20 хв.

З огляду на вибухонебезпечну ситуацію, в Одесі навіть створено слідчо-оперативну службу міліції під назвою «Вибух». А самі одесити посилили свою пильність.

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа