Двоє “туристів” заблудилися по дорозі в Румунію, їх рятували прикордонники

Прикордонники відділу «Фальків» Чернівецького загону отримали інформацію від представника ДСНС про те, що до рятувальників зателефонував чоловік і попросив про допомогу, так як заблукав із товаришем у горах неподалік кордону.

Прикордонний наряд разом зі співробітниками гірсько-рятувального підрозділу ДСНС вирушила на пошуки заблукалих. Через деякий час прикордонники знайшли «мандрівників».

В ході подальшого спілкування правоохоронці з’ясували, що двоє чоловіків, мешканці Чернівецької області, планували подолати гірський маршрут і потрапити до Румунії поза пунктами пропуску. Вийшли вночі і були впевнені, що зранку вже будуть за кордоном, проте не розрахували свої сили. До того ж щільний дощ явно не сприяв любителям піших походів.

І вже через кілька годин подорожувальники зрозуміли, що втратили не тільки орієнтування, а й сили. Тоді горе-туристи зателефонували до служби порятунку.

За спробу незаконного перетинання державного кордону порушники будуть відповідати за статтею 204-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Варто зазначити, що це вже не вперше такі «мандрівники» звертаються по допомогу. Тож застерігаємо, що перетинання державного кордону в обхід пунктів пропуску – це справа не тільки незаконна, а й досить небезпечна.

Державна прикордонна служба України

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа