Двоє поранених стали на ноги завдяки People’s Project

Зухвале ставлення деяких лікарів військових шпиталів вже просто кладе на лопатки! Підопічному волонтерів People`s Project, Олегові (боєць 11 батальйону “Київська Русь” http://www.peoplesproject.com/oleg-39-rokiv-vartist-likuvannya-330-775-grn/), запропонували поранену ногу взагалі не лікувати. Залишити так як є, мовляв: «Ну скільки тобі? 40 років? То до 60ти з паличкою доходиш, а за статистикою – більше в нашій країні чоловіки не живуть».

Важко повірити, та ще недавно бійця очікувала невідворотня інвалідність і не давали жодних шансів на одужання. Навіть після реабілітації в Словаччині Олегу не давали жодних позитивних прогнозів. Тобто, молодому, сильному 40-річному чоловікові пропонували поставити на собі хрест.

Олег був прийнятий у проект “Біотех-реабілітація поранених” влітку 2015 року. Його діагноз: остеомієліт 2,3,4 плюсневих кісток правої стопи, рубцевий дефект переднього відділу правої стопи. Раніше боєць протягом року після поранення лікувався у госпіталях за допомогою звичайних методик, але через інфікування у кістках стопи розвинувся остеомієліт. Лікування Олега у рамках проекту розпочалося у жовтні 2015 року, коли лікарі медичної компанії ilaya видалили змертвілі фрагменти кісток та виконали низку пластичних операцій на стопі. Після подолання гнійних процесів були застосовані клітинні технології з метою відновлення кісток плюсни.

Зараз вже завершено основний етап лікування стопи Олега. Боєць відбув на домашнє відновлення. Бажаємо швидкого одужання і чекаємо гарних результатів через півтора місяці на контрольному рентген-обстеженні.

Гроші на лікування Олега збирали на сайті People’s Project http://www.peoplesproject.com завдяки підтримці небайдужих людей. Збір коштів на бійця ще триває, тож кожен може допомогти.

На цьому гарні новини не закінчуються. Бійцю Зведеного загону розмінування Віктору зняли апарат Ілізарова, а замість нього накладуть гіпсову пов’язку. Вже наступного тижня боєць повернеться до медичного центру.

2(1)

Віктор отримав травму 5 липня 2014 року в Слов’янську. Тоді, одразу після визволення міста, українські війська накрило вогнем сепаратистів. Внаслідок обстрілу завалилася споруда в якій знаходився Віктор з побратимами. Шматок арматури впав на його ногу та спричинив, здавалося б, перелом. Через те, що одразу після поранення боєць не отримав належного лікування, у зламаній кістці почався гнійний процес, через який боєць переніс близько 30 операцій. Потім Віктору намагалися відновити невеликий дефект традиційними методами, але з часом довелося знов «чистити» місце травми, і так декілька разів. Крім того, на нозі почали гинути м’які тканини, та над героєм нависла загроза ампутації.

Гроші на лікування Віктора вже зібрані, та People’s Project http://www.peoplesproject.com продовжує збір коштів на інших бійців. Ваша допомога дуже потрібна нашим героям.

1

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа