Двоє львів’ян, оголошених загиблими, можуть бути живими

19 червня в бою під Ямполем і Закітним загинули семеро військових. Всі вони – уродженці Львівщини, солдати 24-ї окремої механізованої бригади оперативного командування «Північ». В той же день сім’ям Андрія Повстюка та Миколи Шайноги подзвонили і повідомили, що вони загинули в цьому бою. А минулого тижня журналісти знайшли документи хлопців у визволеному Лисичанську неподалік від місця бою.

Родичі обох хлопців до цих пір не отримали жодного документа, який би офіційно повідомляв про загибель. Тіла також не привезені. Як кажуть в Міністерстві оборони, вони є в Харкові. Зараз близькі загиблих чекають результатів ДНК експертизи.

Родичі постійно ходять до військкомату і по розмові зрозуміли, що їм можуть привезти чиїсь тіла не розбираючись. А в МОУ так і сказали: “у нас їх стільки, що ми не можемо зрозуміти де хто”.

“Як брати молодих хлопців і вести на війну, так вони можуть. А як займатися пошуком, так у них немає можливості “, – каже брат Андрія Повстюка.

У той же час родичі не зупиняються у своїх пошуках. Один з бійців, який теж брав участь у цьому бою і був поранений, також вніс сумнів у версію МОУ. Він сказав, що в момент атаки на БТР, в якому загинули 7 військових, ні Повстюка, ні Шайноги там не було.

Ще один доказ того, що Повстюк і Шайнога вижили – це документи, які були знайдені журналістами у звільненому Лисичанську. А саме: паспорти та військові квитки. Виникає питання, як вони зі згорілого БТРу потрапили до терористів, а головне, навіщо вони їм? Виходячи з цього, є припущення, що бійці 24-ї бригади були в полоні у банди Мозгового “​​Батальйон призрак”.

шайнога николай 4

шайнога николай 3 (1)

шайнога николай 1 (1)

шайнога николай 2 (1)

повстюк4 (1)

повстюк3 (1)

повстюк1 (1)

повстюк2 (1)

Родичам залишається шукати і сподіватися, що хлопці живі. Informator же просить, якщо у вас є яка-небудь інформація про цих людей або інших зниклих без вести, взятих в заручники або постраждалих, внаслідок протиправних дій, громадянах України, повідомляйте до редакції Informator’а за тел .: +38 093 621 31 38 або +38 066 195 70 64 або електронною поштою: [email protected].

Джерело

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа