Двоє інвалідів АТО їдуть на протезування в Італію

21 серпня о 7:00 в аеропорту Бориспіль, (термінал Д) відбудеться відправлення двох учасників АТО, яким вперше надали право самостійно обрати собі країну протезування, на протезування  до Італії.

Як раніше нами повідомлялось Державна служба України у справах ветеранів війни та учасників Антитерористичної операції та Мінсоцполітики  за наполегливої вимоги  ГО «Координаційний центр допомоги учасникам АТО» у особі кіборга Спартанця (Анатолія Свирида) та заступника голови комітету ВР України з питань охорони здоров’я  Ірини Сисоєнко після довготривалої дискусії, погодили суми в 1 032 907,50 грн. та 1 057 706,00  грн. на оплату протезування бійців за кордоном.

У сучасних реаліях нашої країни дуже актуальною стала проблема протезування людей які втратили кінцівки в наслідок бойових дій на сході України. Зараз перед нами постала проблема– дати можливість цим мужнім героям - знайти себе у суспільствіта далі продовжувати повноцінне життя після втрати кінцівок. На програми з протезування в Бюджеті України закладено суму в 150 млн гривень. Однак станом на початок серпня із бюджету було використано за цільовим призначенням лише 609 тис гривень.

Якщо сума коштів не буде використана Держслужбою у справах інвалідів та учасників АТО на протезування до кінця року,- грощі повернуться до державного бюджету і сотні бійців  залишаться без протезування.

Відправка 2 бійців є першою перемогою і потужним поштовхом для подальшого протезування за кордоном.

Довідка

Нагадаємо, фінансування протезування воїнів АТО було збільшено постановою КМУ  № 465 від 8 липня 2015 року.  Постановою передбачено збільшення розміру грошової допомоги учаснику антитерористичної операції на протезування (ортезування) однієї кінцівки за кордоном з 500 до 900 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа