Двох поплічників ватажка самопроголошеної ДНР Дениса Пушиліна ув’язнено на вісім років

За пособництво терористам по вісім років ув’язнення отримали два охоронці ватажка так званої ДНР Дениса Пушиліна. Їх засудили 9 листопада у Миколаєві. Слідство довело: 38-річний Максим Кривич не лише сам співпрацював з терористами, але й вербував інших. Один із них, тепер теж засуджений 21-річний Вадим Кіналь був ще й гранатометником і воював проти української армії.

Свою злочинну діяльність обоє розпочинали з організації сепаратистських акцій в Одесі та Миколаєві, а потім стали бойовиками терористичної організації «Донецька народна республіка». Кривича і Кіналя затримали співробітники СБУ ще у грудні минулого року. Під час обшуків у них були знайдені бойові гранати. За даними слідства, Кривич «трудився» особистим охоронцем «голови народної ради ДНР» Дениса Пушиліна, а Кіналь – гранатометником у козацькому бандформуванні «Соколина сотня», особисто брав участь у обстрілах позицій українських військових і населених пунктів.

Суд визнав обох винними у скоєнні низки злочинів – участь у терористичній організації (частина 1 статті 258-3 ККУ) і незаконне зберігання зброї (частина 1 статті 263 ККУ). Крім того, Кривич подробив паспорт, водійські права, вказавши інше прізвище, і намагався провернути афери в двох миколаївських банках (частина 1 статті 358 і частина 4 статті 358 ККУ). Під час слідства Кривич зізнався, що «запрошував друзів заробити грошей», воюючи на боці бойовиків. А вже після арешту Максим Кривич просив бойовиків ДНР внести його прізвище у списки обміну полоненими.

Хоч частиною 1 статті 258-3 Карного кодексу України передбачено позбавлення волі на строк від 8 до 15 років, та суд милостиво призначив бойовикам мінімальний термін покарання. Та й цього терміну їм досить, аби отямитися і покаятися.

Сергій Горицвіт

На світлині: Максим Кривич і Вадим Кіналь за ґратами.

Відео: https://www.youtube.com/watch?v=d4xKldYgmkY

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа