“Дуже високий ризик війни”, впевнена президент Молдови

272446556_1261599367654315_5805358946520484899_n

У регіоні дуже високий ризик війни, і молдавани повинні бути напоготові, але не панікувати. Про це заявила президент Молдови Майя Санду в ефірі TV8.
“Якщо ми подивимося на заяви на рівні інших країн, то тут дуже високі ризики. Ми сподіваємося, що ці ризики не реалізуються і що дипломатичне рішення буде знайдено”, – зазначила Санду. Але, за її слоами, “ми не можемо виключати найгірший сценарій – військові дії”.
“Ми зобов’язані, і ми розглядаємо всі ризики з меншою чи більшою ймовірністю…, у нас є така оцінка також щодо дуже поганих і менш поганих варіантів”, – повідомила президент Молдови.
“Ми намагаємося розробляти протоколи з нуля для будь-яких ситуацій. Ми дуже сподіваємося і бачимо, що на міжнародному рівні докладаються зусилля, щоб не було досягнуто дуже поганих сценаріїв. Ми працюємо над тим, щоб не опинитися в менш приємних ситуаціях», – сказала Майя Санду.
Президент визнала, що Молдова є вразливою в кількох вимірах.
«Я хотіла б, щоб усі громадяни були напоготові, але не панікували. Є шанс на дипломатичне рішення. Що означає бути напоготові? Знати, що є ці ризики, дізнаватися з надійних джерел, тому що багато політичних діячів намагаючись спекулювати і дезінформувати, що Молдова хоче війни. Ми мирна країна, і ми не представляємо небезпеки для інших країн. Нам потрібен мир, щоб зосередитися на внутрішніх справах”, – сказала Майя Санду.

Балканський оглядач

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа