Духовенство у Львові провело на Євромайдані спільну молитву громади за Україну та її народ

Духовенство у Львові провело на Євромайдані спільну молитву молоді і громади за Україну та її народ

1 грудня на заклик голови Львівської обласної ради Петра Колодія на львівський Євромайдан прийшли священнослужителі різних конфесій і разом із громадянами провели спільний молебень на захист нашої держави, її народу, за Божу опіку над Україною для добра прийдешніх поколінь.

Разом із студентством, кількатисячною громадою Львівщини у спільній молитві взяли участь голова Львівської обласної ради Петро Колодій, депутати Львівської обласної ради.

Владика УГКЦ Венедикт наголосив на тому, що Церква була і є з народом і, зокрема, зазначив: «Разом ми можемо багато досягнути. Найголовніше, щоб ми не зупинялися. Треба йти далі».

Владика Макарій (Малетич) Митрополит Львівський УАПЦ закликав усіх гуртуватися, молитися і боротися, і тоді ми переможемо. Владика запропонував, щоб такі спільні молебні, спільні молитви проводити на Євромайдані і вранці, і ввечері, і сам він готовий у них брати участь. Також Владика Макарій висловив готовність йти пішки у Київ, якщо це буде потрібно.

Після молебню кількатисячний львівський Євромайдан разом із священнослужителями співав Церковний гімн України «Боже великий, єдиний» та «Многая літа» українському народові.

Потім на Євромайдані відбулося віче.

Петро Колодій Львівська обласна рада підтримує ініціативу лідерів трьох опозиційних сил щодо створення Штабу націонал

Львівська обласна рада

Відділ інформації та зв`язків із громадськістю

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа