Друга спроба замаху на Трампа навіть не почалась, але стрілець виявився прихильником України

Поблизу гольф-клубу кандидата в президенти від Республіканської партії, експрезидента Дональда Трампа у штаті Флорида сталася стрілянина.

Про це пише Reuters.

Трамп не постраждав і наразі в безпеці, заявили в його передвиборчому штабі. Однак жодних подробиць офіційно не надають.

В Секретній службі заявили, що інцидент стався незадовго до 14:00 за місцевим часом. Секретна служба й Офіс шерифа округу Палм-Біч спільно розслідують стрілянину та «незабаром отримають більше деталей».

Охорона Трампа, яка йшла на 200-400 метрів попереду екс-президента під час гри в ґольф, помітила ствол АК-47, який висунувся з кущів і одразу розпочала стрільбу. Однак в замаховця не попала, а він зразу ж втік. Однак місцевий свідок запам’ятав його зовнішність і навіть сфотографував номерний знак його Ніссана. Він втікав в напрямку округу Мартін, тож там підняли по тривозі поліцію і повідомили марку автомобіля та реєстраційний номер.

Пізніше в Офісі шерифа округу Мартін у Флориді повідомили, що підозрюваного в стрілянині поблизу гольф-клубу Трампа затримали і взяли під варту. Правоохоронці зупинили його в автівці й перекрили автомагістраль в окрузі Мартін. ФБР вилучило зброю і приціл, два рюкзаки та камеру GoPro.

ФБР розслідує ймовірний замах на життя кандидата в президенти Дональда Трампа, пише CNN

В біографії підозрюваного, а це Ryan Wesley Routh, 58 років, є українські сторінки. Відразу після початку повномасштабного вторгнення він прибув до України і розпочав кампанію з набору іноземних добровольців для захисту України.

“Я прибув в Україну з Гаваїв, щоб боротися за ваших дітей, сім’ї та демократію.. Я приїду і помру за вас”, — йдеться в дописі на платформі X, повідомляє американське медія CBS News.

В фейсбуці Райяна є таке: “Солдати, будь ласка, не дзвоніть мені. Ми все ще намагаємося змусити Україну прийняти афганських солдатів і сподіваємось отримати деякі відповіді в найближчі місяці… будь ласка, наберіться терпіння”.

Щоправда, медія пишуть, що він говорив багато, але зробив мало. І повернувся в Штати.

Наразі суд взяв підозрюваного під варту.

Усі публічні американські політики засудили чергову спробу замаху на Трампа.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа