Дрогобицький Євромайдан про провокативну спробу захопити Львівську ОДА “тітушками”

Всі чули про так званих “дрогобицьких тітушок“. Ця новина облетіла простори України буквально за декілька годин. Але чи спілкувалися представники преси у Львові з тими хлопцями, які справді були з Дрогобича? І чому ЗМІ не знімало цих же “тітушок“, коли вони блокували “Епіцентр“?

Оскільки ВО “Майдан” має безпосереднє відношення до усіх подій, пов’язаних із Євромайданом саме у Дрогобичі, то представники даної структури вирішили висвітлити це питання і з іншого боку.

8 січня на штабі ВО “Майдан” відбулася прес-конференція, протягом якої журналісти мали змогу поспілкуватися безпосередньо із учасниками подій.

У Дрогобичі хлопців на Львів збирав Андрій Грицина, який на даний момент і там проживає. Зі слів самих хлопців, він організовував спочатку поїздку для пікетування “Епіцентру“, власником якого є члени Партії Регіонів. Під’їхавши туди, дрогобичани спілкувалися із іншими протестувальниками і пили чай. Все проходило мирно, тому хлопці без жодної поганої думки погодилися поїхати під інший магазин фірми. Але у дорозі координатор поїздки попрохав водія заїхати під ЛОДА, аби підібрати ще людей. Дивним є саме той факт, що дрогобицькі активісти абсолютно спокійно зайшли усередину будівлі, їх ніхто не спиняв. А вже за кілька хвилин після того, як хлопці покинули ОДА, хтось із натовпу почав кричати, що вони – “тітушки“. Біля автобуса наших краян уже чекало багато представників преси, міліція заблокувала виїзд автобуса. Хлопці розповіли, що людину, через яку вони потрапили у халепу, звати Роберт Дінаборський, саме за його наполяганням автобус під’їхав під ЛОДА. За перевіреними даними, ця особа має зв’язки як і з представниками ПР (довірена особа кандидата у депутати Абаїмова), так і зі злочинним світом, оскільки сам деякий час переховувався у США від суду.

Наразі, перед робочою радою ВО “Майдан” гостро постало питання щодо цієї провокації. Адже ввечері наступного дня відбувся справжній напад “тітушок” на ЛОДА, під час якого постраждали люди. Тому цілком природним є запитання: чому саме під цим автобусом за декілька хвилин зібралася купа ЗМІ і міліціонерів, а під час вечірнього нападу на допомогу вартовим ніхто не прийшов?!

Саме тому ми ще раз закликаємо усіх автоперевізників і бажаючих зробити добру справу. Будь ласка, не займайтеся самодіяльністю і про схожі акції, хоча б у телефонному режимі, повідомляйте представників ВО “Майдан” аби у майбутньому уникнути таких неприємних інцидентів. Сподіваємося, що цей випадок стане гарним уроком не лише самим хлопцям, які попалися на провокацію, а і для усіх інших. Попереджений – значить озброєний.

Джерело: http://droginfo.com.ua/content/view/5429/

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа