ДП «Укртелефільм» саботує створення суспільного мовлення

У парламенті зареєстрований законопроект про вилучення ДП «Укртелефільм» з переліку суб’єктів, що входять до складу Суспільного мовлення. Серед авторів законопроекту – народні депутати О.Червакова, В.Сюмар, Г.Шверк, О.Кондратюк, Ю.Павленко.

За словами народного депутата Ольги Червакової, «Укртелефільм» системно саботував створення Суспільного мовлення. «Через його небажання співпрацювати з ліквідаційною комісією тричі, починаючи з літа, відсуваються терміни завершення першого етапу створення НСТУ. Відкриті кримінальні справи і втручання правоохоронних органів ситуацію не змінили», – повідомила народний депутат.

«Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики сподівався припинити саботаж власними силами. Провели виїзне засідання комітету, а потім за посередництва депутатів (Ольги Червакової та Григорія Шверка, – ред.) вперше зібралася ліквідаційна комісія. До цього голову, призначену Держкомтелерадіо, навіть не пускали на поріг і не давали доступу до документів», – зауважила Перший заступник голови Комітету.

Однак, зазначила нардеп, процес все одно просувається дуже повільно. «Тривають судові тяганини, що, очевидно, уповільнить процес створення суспільного мовника, якщо не вжити хірургічних заходів. Законодавча ініціатива про вилучення ДП «Укртелефільм» з переліку суб’єктів – вимушений захід, який покликаний розблокувати створення Суспільного мовлення», – пояснила Червакова.

«Отже, «Укртелефільм» вимушено «відтяли». Зміни до закону говорять про те, що «Укртелефільм» приєднається до Суспільного на другому етапі, коли вже буде створено ПАТ «Суспільне телебачення», – резюмувала Ольга Червакова.

Отримано з поштової розсилки Верховної Ради

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа