Довічне ув’язнення – у Житомирі рецидивіста засудили за вдруге скоєне умисне вбивство

За публічного обвинувачення прокурорів Житомирської окружної прокуратури місцевого жителя визнано винним в умисному вбивстві, вчиненому особою, яка раніше вчинила умисне вбивство (п. 13 ч. 2 ст. 115 КК України).

Його засуджено до довічного позбавлення волі.

Прокурори у суді довели, що особливо тяжкий злочин скоїв мешканець Житомира. Це його друге умисне вбивство – раніше він вже притягувався до кримінальної відповідальності за вбивство, грабіж та інші злочини.

Засуджений позбавив життя свого приятеля. Напередодні він у компанії знайомих розпивав алкогольні напої. Потім зустрівся з потерпілим та поїхали на його автомобілі у гідропарк, на околицю міста Житомира.

Там, на природі, й сталася трагедія. Після вживання наркотичних засобів між ними виник конфлікт, під час якого, образившись на висловлювання приятеля, засуджений сокирою забив його до смерті. Тіло поклав на заднє сидіння в автомобілі та привіз до знайомих у приміське селище.

Місцевий житель, проходячи повз автомобіль, помітив, що на землю просочується кров, та викликав правоохоронців.

Справу про вбивство, за публічного обвинувачення Житомирської обласної прокуратури, раніше вже розглядав суд та призначив покарання – 15 років позбавлення волі. Однак обидві сторони – обвинувачення та захист оскаржили його в апеляційному суді, який скасував вирок та справу направив на повторний розгляд.

Наразі обвинуваченому призначене покарання, співмірне з тяжкістю скоєного злочину.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури, 07.10.2024

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа