Донецький національний університет розпочинає навчальний рік у вигнанні на українській землі

3 листопада 2014 року у місті Вінниця відбулося урочисте відкриття навчального року Донецького національного університету, який змінив своє місцезнаходження через військові дії на Донбасі.

У заході взяли участь Міністр освіти і науки України Сергій Квіт, голова Вінницької обласної державної адміністрації Анатолій Олійник, в.о. міського голови Вінниці Сергій Моргунов, ректор Донецького національного університету Борис Гринюк, студенти та викладачі.

Міністр освіти і науки Сергій Квіт привітав донеччан з визначною подією й наголосив, що лише  «завдяки великому бажанню та принциповості академічної спільноти й студентів Донецького національного університету, а також  за підтримки й розуміння всієї громади Вінниці університет зміг розпочати цей навчальний рік. У країні продовжується війна, розв’язана російськими окупантами, але тільки разом ми подолаємо всі перешкоди».

Символічно, що урочисте відкриття навчального року розпочалися підняттям прапору Донецького національного університету, врятованого і вивезеного студентами із Донецька. А продовжилося свято виступом капели бандуристів самого ДонНУ.

Урочистості відбулися у приміщені Державного підприємства «Ювелірний завод «Кристал»,  яке надали місцеві органи влади під навчальний корпус Донецького національного університету. Слід зазначити, що будівля заводу має   приміщення для навчання та їдальню. Загалом, вінницька влада і вся громада міста гостинно і дружньо прийняли переселенців з ДонНУ. Сьогодні прискореними темпами ще тривають роботи з облаштування гуртожитків для студентів та житла для викладачів університету.

За інформацією ДонНУ,  до Вінниці із Донецька переїхало 70% викладацького складу та 60% студентів університету. Студенти розпочнуть своє навчання на очній, заочній та дистанційно-заочній формі.

Нагадаємо, що Донецький національний університет – класичний вищий навчальний заклад, у якому навчалося 14 тисяч студентів та працювала 1 тисяча викладачів. 30 вересня 2014 року у зв‘язку з надзвичайною ситуацією, що склалася на Донбасі, та враховуючи спільне прагнення керівництва, викладачів та студентів ДонНУ, а також з метою збереження вищого навчального закладу в системі освіти України, за ініціативою університету Міністерство освіти і науки України прийняло рішення щодо переселення до Вінниці та запровадження особливої форми навчання для ДонНУ.

Джерело: http://www.mon.gov.ua/ua/news/39252-donetskiy-natsionalniy-universitet-rozpochinae-navchalniy-rik-u-vinnitsi

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа