Донбас СОС випустив пам’ятку з мінної безпеки

Kожного дня ​​ситуація на лінії фронту стає все складніше: практично щоденно ми отримуємо повідомлення про бойові дії та обстріли уздовж всієї лінії фронту: артилерію знову чують околиці Донецька, Горлівки, Маріуполя. Але для жителів прифронтової території існує ще одна гостра проблема – розтяжки, міни та інші «пекельні сюрпризи», які перетворюють землі Донбасу в найнебезпечніші місця. Це “відлуння війни” … Дуже страшне відлуння, яке буде відгукуватися ще мінімум 20 років після закінчення активних бойових дій.

7 тисяч гектарів землі в Донецькій і Луганській областях вимагають гуманітарного розмінування. З 6 липня 2014 по сьогоднішній день знищено понад 80 тис. боєприпасів. Але цього, на жаль недостатньо. Щодня з’являються нові повідомлення про постраждалих від вибухових пристроїв.

За оцінками Міноборони близько 150 мирних жителів загинули і ще 500 – були поранені в результаті підриву на мінах і снарядах в зоні АТО.

Розуміючи всю гостроту проблеми команда Донбас СОС підготувала пам’ятку “Азбука виживання.Що можна і не можна, якщо ви натрапили на підозрілі або вибухонебезпечні предмети.”

Вона містить рекомендації з вашої безпеки і безпеки ваших близьких:

що можна і що не можна робити, знайшовши вибухонебезпечний предмет;

як “впізнати” вибухонебезпечний пристрій

які бувають міни

найбільш вірогідні місця установки мін, мін-пасток

Завдяки нашим партнерам пам’ятки будуть безкоштовно розповсюджені в містах і селищах, які розташовані недалеко від лінії фронту.

Завантажити та роздрукувати пам’ятку можна за посиланням

Розроблено за підтримки Державної служби надзвичайних ситуацій

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа