Дональд Трамп шантажував держсекретаря Джорджії «знайти для нього голоси»

RaffenspergerДержсекретар штату Джорджія Бред Раффенспергер

У Washington Post опублікували статтю, в якій розповідається про розмову президента США Дональда Трампа та держсекретаря штату Джорджія Бреда Раффенспергера. Статтю було підкріплено аудіозаписами розмови високопосадовців.

Дональд Трамп почав напряму вимагати від держсекретаря «знайти 11 780 голосів», бо, мовляв, він переміг у штаті Джорджія.

Крім того, в деяких аудіозаписах президент майже напряму натякає на те, що у разі «непослуху» в Раффенспергера можуть бути проблеми.

«Це кримінальний злочин.  І ви не можете цього зробити. Це великий ризик для тебе і для Райана, твого юриста. Народ Джорджії розсерджений, люди в країні розсерджені. І немає нічого поганого в тому, щоб сказати, чи знаєте, що ви прорахувалися », – сказав Трамп, згідно з Washington Post.

Слід згадати, що демократ Джозеф Байден переміг у штаті Джорджія республіканця Трампа та отримав 16 голосів виборників.

Чинний глава Білого дому, своєю чергою, робить все можливе, аби не допустити демократа в Білий дім.

Судячи з усього, запис розмови зробив сам Раффенспергер, він же й віддав запис Washington Post, щоб припинити шантаж Трампа. Трамп, у свою чергу, звернувся в правоохоронні органи Джорджії та Washington DC про кримінальне порушення у зв’язку із записом телефонної розмови. Однак і в Джорджії, і у Вашинґтоні закон дозволяє записувати телефонну розмову, якщо вам зателефонували, так що до 60 відмов у судах щодо скасування результатів виборів може легко додатися іще дві.

Джерело: uapost.us

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа