До річниці розстрілів під час Євромайдану Всеукраїнська акція «Непокаране зло зростає»

18-20 лютого минає рік із часу розстрілів активістів під час Євромайдану. Починаючи з грудня 2013 року Громадський сектор Євромайдану проводить кампанію «Непокаране зло зростає», з метою покарання винних у побитті та загибелі мирних протестувальників за час Революції Гідності.

У зв’язку з обранням нового Генерального прокурора України ми висловлюємо сподівання на зрушення у розслідуванні справ проти правоохоронців та державних службовців, які скоїли злочини за часів режиму Януковича.

Нагадаємо, що 18 лютого під час прес-конференції було презентовано висновки Громадської Комісії з розслідування та попередження порушень прав людини в Україні, зроблені в процесі підготовки «Чорної Книги порушень прав людини в Україні» (задокументовані факти порушень під час подій Євромайдану). В період з 21 листопада 2013 року по 20 лютого 2014 року Комісією ідентифіковано 2175 випадків, які можуть кваліфікуватись як злочини проти людяності, здійснених у межах широкомасштабного або систематичного нападу, спрямованого проти учасників українського протестного руху. Усі ці зафіксовані випадки було ретельно оброблено та передано до Генеральною прокуратури України для приєднання до справи щодо подій на Євромайдані.

У ці дні активісти Громадського сектора Євромайдану у регіонах проведуть акції з метою не тільки вшанувати пам’ять героїв Небесної Сотні, а й нагадати органам влади про необхідність розслідування усіх злочинів, скоєних під час Євромайдану. Зокрема серед вимог активістів є:

·         Відкритість та прозорість розслідування справ, пов’язаних із подіями Євромайдану, регулярний публічний звіт управлінь МВС і Прокуратури з проведеної роботи та слідчих дій у цьому напрямку;

·         Створення робочих груп за участі громадських активістів та представників регіональних управлінь МВС і Прокуратури задля контролю розслідування та налагодження діалогу влади й активістів;

·         Ратифікація Верховною Радою України Римського статуту задля унеможливлення скоєння злочинів державою у майбутньому.

 

Подаємо на наступній сторінці анонс регіональних акцій у Одесі, Чернівцях, Львові, Херсоні, Солоному та Тернополі.

 

 

 

ОДЕСА  (деталі: 0688363305, Віталій)

 

20 лютого 12:00 Одеська обласна прокуратура (вул. Пушкінська, 3)

Пікет біля обласної прокуратури з вимогою покарання винних. У рамках акції громадські активісти планують встановити стенд з героями Небесної Сотні в приміщені прокуратури, аби силовики пам’ятали, завдяки кому ми живемо в демократичній країні і винні в чиїх смертях досі не покарані.

21 лютого 15:00 пам’ятник Шевченку

Марш Самооборони Одеси та інших громадських організацій на вшанування героїв Небесної Сотні.

 

ЧЕРНІВЦІ (деталі: 0954900504, Тарас)

20 лютого 18.00 Центральна площа

Мітинг-реквієм на вшанування пам’яті героїв Небесної Сотні. Активісти Євромайдану в Чернівцях запрошують усіх чернівчан та гостей міста вшанувати пам’ять загиблих героїв та вчергове акцентувати увагу на необхідності покарання всіх винних у злочинах, скоєних у період Майдану.
20 лютого 19.00 Літературний Целанівський центр (вул. О. Кобилянської, 51)

Поетичний вечір за участю Любові Якимчук, Христі Венгринюк, Інги Кейван, Андрія Тужикова та Ірини Скрипник, який продовжиться переглядом короткометражок від об’єднання‪ ВАВИЛОН’13.

 

ЛЬВІВ (деталі: 0979079374, Христина)

20 лютого 19.00 Пам’ятник Т. Шевченку

Акція «Небесна сотня – Свіча пам’яті». Запрошуємо на акцію вшанування подвигу героїв. Це спільна акція міської та обласної ради і громадськості міста. Окремий вклад в організацію внесли переселенці з Криму та Сходу. Пам’ятаємо разом заради майбутнього.

 

ХЕРСОН (деталі: 0689852437, Павло)

20 лютого 17.00 пл. Свободи

Захід пам’яті подій 18-20 лютого 2014
21 лютого 16.00 пл. Свободи

Молебень, після якого о 17.00 смолоскипна хода.

 

СОЛОНЕ, Дніпропетровська обл. (деталі: 0993631217, Вадим)

20 лютого з 17.00 до 18.00 центр

Пам’ятна хода зі свічками, квітами, смолоскипами та світлинами героїв Небесної Сотні до пам’ятного знаку загиблим землякам, в тому числі Сергію Нігояну, а звідти до Патріотичної стіни, де відбудеться покладання квітів та свічок, а також пам’ятна панахида та молитва за Україну.

 

ТЕРНОПІЛЬ (деталі: 0983765883, Іван)

20 лютого
11.00 Телеканал «ІНТБ» Телеміст Тернопіль – Тбілісі «Річниця Євромайдану – що тепер?»
14.00 Акція «Непокаране зло зростає» біля міського УМВС разом з іншими громадськими організаціями.
16.00 Обласна бібліотека. Дискусія для громадських активістів на тему «Яка наша роль після Майдану?»

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа