До річниці Акта відновлення Української Держави у Харкові відбувся молебень за Україну

30 червня 2013 року активісти Харківської обласної організації ВО “Свобода” провели урочистий захід із нагоди відзначення 73-ї річниці проголошення Акта відновлення Української Держави. Під час заходу Архиєпископ Харківський та Полтавський Ігор (Ісіченко) Української Автокефальної Православної Церкви відправив молебень за Україну. Свободівці пригадали історію проголошення Акта відновлення Української Держави та поклали квіти до Каменю на честь Самовизначення української нації та Незалежности України.

«Подія 30 червня 1941 року не тільки засвідчила послідовність і постійність боротьби українців за свою свободу, за свою державність. Вона допомогла сформуватися тим здоровим політичним силам, які благословили і греко-католицький митрополит Андрей Шептицький, і православний луцький єпископ, а згодом митрополит Української Автокефальної Православної Церкви Полікарп Сікорський, який за кілька днів передав членам Державного правління відповідний пастирський лист.

Сьогоднішнє богослужіння через молитовне єднання зі спочилими героями боротьби за свободу дарує нам світле відчуття неодмінної перемоги в історії Христової правди. Правди, нести яку часто доводиться «малій черідці» сміливих, жертовних та ініціятивних людей. Таких, якими були Степан Бандера, Ярослав Стецько, Роман Шухевич. Хай вічна пам’ять про них завжди сповнює глибоким християнським сенсом нинішню дату», – зазначив у своєму пасторському слові Владика Ігор.

Владика Ігор (Ісиченко)

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа