До Одеси прибули кораблі 2-ї постійної протимінної групи НАТО

Korabli-2-yi-postijnoyi-protyminnoyi-grupy-NATO-SNMCMG2-pid-chas-zahodu-do-Odeskogo-portu-10-bereznya-2021-roku

До Одеси прибули кораблі 2-ї постійної протимінної групи НАТО.

Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони України.

Усі вони пришвартувалися біля одного з причалів Одеського морвокзалу.

До складу корабельної групи входять флагман – корабель забезпечення «S. MEHMET PASA» ВМС Турецької Республіки, а також протимінні кораблі «AYVALIK» ВМС Турецької Республіки, «TAJO» Кородівських ВМС Іспанії, «LUPU DINESCU» МС Румунії.

Під час візиту планується проведення протокольної зустрічі представників групи з командуванням вітчизняного флоту, а також спільні з ВМС ЗС України тренування в акваторії Чорного моря.

Korabli-2-yi-postijnoyi-protyminnoyi-grupy-NATO-SNMCMG2-10-bereznya-2021-roku-v-Odesi-1536x1024Кораблі 2-ї постійної протимінної групи НАТО SNMCMG2 10 березня 2021 року в Одесі Фото: АрміяInform

Відвідування закордонних військових кораблів зацікавленими громадянами, у зв’язку з протиепідемічними заходами, не передбачено.

2-а постійна протимінна група НАТО – одна з морських груп швидкого реагування НАТО, яка складається з командного судна і не більше 7-8 мінних тральщиків.

Мета групи — пошук, виявлення та знищення морських мін, а також супровід кораблів і суден через мінні загородження. Група безпосередньо підпорядкована Об’єднаному командуванню ОЗС НАТО (Неаполь).

Korabel-zabezpechennya-S.-MEHMET-PASA-VMS-Turetskoyi-Respubliky-10-bereznya-2021-roku-v-Odesi-1536x1024Корабель забезпечення S. MEHMET PASA ВМС Турецької Республіки 10 березня 2021 року в Одесі Фото: АрміяInform

25 лютого 2021 року 2-га постійна протимінна група НАТО (SNMCMG2) зайшла в акваторію Чорного моря. Одна з цілей – похідні тренування з Військово-морськими силами України.

першу група взяла участь у румунсько-болгарських навчаннях «Посейдон», тепер на черзі спільні тренування із Військово-Морськими Силами ЗС України.

Перебуваючи в Чорному морі, група також буде проводити патрулювання морської безпеки в міжнародних водах для підвищення рівня поінформованості НАТО про морську ситуацію.

Джерело: Український мілітарний портал

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа