До Надії Савченко допустять українських лікарів

В найближчі години до Надії Савченко виїде група українських лікарів, які мають її оглянути і надати допомогу. Українським дипломатам вдалося-таки добитися від російської влади обіцянки, що наші лікарі потраплять до Надії 9 березня. Про це на своїй сторінці у Фейсбуку написала народний депутат  Ірина Геращенко.

За її словами, Президент України доручив терміново сформувати мобільну бригаду із найкращих українських медиків, враховуючи також побажання і позицію в цьому важливому питанні родини Надії – мами і сестри. Сьогодні мобільна бригада з трьох лікарів виїжджає з Києва до Ростовської області.

«Президент також доручив МЗС створити штаб для координації дій по спасінню Надії. У ці дні він кілька разів спілкувався з мамою Наді , Марією Іванівною – особисто і телефоном. Робиться все можливе, аби пані Марія дочекалася своєї доньки», – написала Геращенко.

Народний депутат також зазначила: «Вдалося-таки добитися доступу нашого генконсула до Надії. Також вийшли жорсткі заява ЄС з вимогою звільнити Надію Савченко і всіх бранців – цього вимагають мінські угоди. На 9 березня готується міжнародна акція на підтримку Савченко і всіх політв’язнів в РФ – наші дипустанови і українські громади по всьому світові працюють над організаціями мирних протестів. Акція пройде в різних європейських столицях і містах світу. Від комітетів ВР з євроінтеграції і закордонних справ ми також спрямували заяви на наших європейських колег-політиків з проханням активізувати публічний тиск на РФ».

При цьому Ірина Геращенко зазначила, що на цьому етапі не можна розкривати всіх деталей плану по спасінню Надії, «бо ця робота триває і тут залучені всі дипломатичні канали на найвищому рівні. Надія має жити. І має бути на волі».

«Просимо Віру ще і ще раз звернутися до своєї мужньої сестри, щоб Надія почала бодай пити воду. Вона потрібна Україні і Україна бореться за Надю», – додала вона.

«Звільнення Надії і інших полонених – і тих, що в тюрмах РФ, і тих, що на окупованих територіях – будуть ключовими під час чергової зустрічі в Мінську 10 березня», – наголосила Ірина Геращенко.

Окрім того, народний депутат звернулися до мешканців та гостей Львова та Києва доєднатися до акцій на підтримку Надії Савченко. «Міжнародний день жіночої солідарності – найкращий привід проявити солідарність з видатною Українкою. А вже 9 березня, в день судилища над Надією – прохання всім, хто може, доєднатися до акцій підтримки в різних містах світу», – додала вона.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа