До допомоги біженцям з Донбасу долучилася Латвія

Понад 20 тисяч переселенців із зони АТО перебувають зараз на Одещині. Облаштувати їх, забезпечити з настанням зими теплим одягом і продовольством завдання для місцевої влади вкрай складне. Така ж ситуація і в інших областях. Усвідомлюючи це, ООН, Рада Європи, США, Канада, Німеччина, Туреччина, Чехія, Норвегія та інші країни виділяють кошти і надсилають гуманітарні вантажі для вимушених біженців із зони АТО та окупованого Криму. Тепер до них долучилася і Латвія.

8 грудня до Одеси з Латвії прибуло близько 14 тонн гуманітарної допомоги для дітей-сиріт та переселенців. У передачі допомоги волонтерам взяли участь головний капелан латвійської армії Елмарс Плавінс, головний психолог Об’єднаного штабу Національних збройних сил Латвії Вілніс Чернавскіс і військовий аташе Латвії в Україні підполковник Зигмундс Балодіс. Ця партія гуманітарної допомоги з Латвії уже є третьою за рахунком. І це, за словами волонтерів, найбільший вантаж одягу для дітей і дорослих та канцелярського приладдя для школярів за останній час.

1 Гуманітарний вантаж із Латвії

Як розповіла координатор волонтерської організації «Корпорація монстрів», яка розподілятиме гуманітарну допомогу, Катерина Ножевникова, сортувати вантаж, розподіляти за потребами по сирітських закладах, підбирати за розмірами одяг будуть понад 20 волонтерів. «Проблема одягу гостро стоїть завжди», – зазначила Ножевникова, додавши, що частина вантажу буде відправлена до Житомира, де перебувають триста дітей із Луганської області. Крім того, волонтери допоможуть і учасникам бойових дій, які перебувають у військовому шпиталі. «Це найбільший вантаж за весь час, у листопаді ми отримали десять тонн, які вже розприділили між дітьми», – зазначила Катерина Ножевникова.

Представники Латвії, що супроводжували вантаж, також повідомили, що незабаром очікується ще як мінімум одне відправлення гуманітарки. Наступного разу латвійська сторона обіцяє прислати мультифункціональні ліжка для військового шпиталю.

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа