До Дня захисту дітей у Києві відкриють вуличну виставку “Барви свободи. Майдан, мальований дітьми”

maidanmuzeum3З нагоди Дня захисту дітей Національний музей Революції Гідності із партнерами відкриють у Києві вуличну виставку дитячих малюнків “Барви свободи. Майдан, мальований дітьми”.

У дитячих малюнках про Майдан можемо побачити, що сьогодні нове покоління знає про Революцію Гідності і як уявляє ті події. А також – передбачити, якою ця сторінка історії України увійде в історію. Основу виставки складають художні твори дітей з Києва та Полтавщини, а також кілька малюнків, створених дітьми для підтримки майданівців під час Революції Гідності. Юні митці передали на папері свої враження від розповідей про Майдан. Щирість, безпосередність і символізм образів – дитячі твори, крім мистецької складової, цінні ще й тим, що випромінюють оптимізм і віру в перемогу добра.

День захисту дітей – міжнародне свято з солідною історією. Проголошений у 1949 році у повоєнній Європі з метою привернути більше уваги до проблем дітей, зранених війною, що залишились без батьків або в скрутних побутових чи соціальних умовах, без можливостей всесторонньо розвивати свій потенціал.

“1 червня доречно нагадувати про Декларацію прав дитини, те, наскільки держава і суспільство дотримуються її принципів. Аксіома: лише країна, де дбають про права людини, здатна забезпечити і права дитини. Заключний, 10 принцип Декларації говорить: “Дитина повинна виховуватися в дусі взаєморозуміння, терпимості, дружби між народами, миру і загального братерства, а також у повному усвідомленні, що її енергія та здібності мають бути присвячені служінню на користь інших людей”. Майдан є зразковим орієнтиром на саме такі цінності”, – зазначає заступниця генерального директора із розвитку та культурно-просвітницької роботи Національного музею Революції Гідності Ольга Сало.

У відкритті виставки візьмуть участь представники Національного музею Революції Гідності, Управління дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти при  Департаменті освіти і науки КМДА, Київська національна скаутська організація України “Пласт”, митці й  учасники Революції Гідності.

Організатори і партнери: Національний музей Революції Гідності, Департамент освіти і науки КМДА, Колегіум мистецтв у Опішні імені Василя Кричевського, КП УЗН Шевченківського району.

Виставка діятиме до 21 червня 2021 року.

Пресслужба Національного музею Революції Гідності

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа