До Дня захисника України – лекція Володимира В’ятровича та виставка про УПА в Міністерстві охорони здоров’я

Напередодні Дня захисника України в стінах Міністерства охорони здоров’я продемонструють виставку «УПА. Історія нескорених» та прочитають лекцію «УПА. Слід в історії».

wiatr-3

Виставка «УПА. Історія нескорених»

13 жовтня, 10:00 – 18:00

Лекція «УПА. Слід в історії»

 UPAist

13 жовтня, 14:00

Міністерство охорони здоров’я, Біла зала (м. Київ, вул. Грушевського, 7)

Фотодокументальну виставку «УПА. Історія нескорених» було створено й уперше презентовано 2007 року. На свій час вона була першим проектом, який у популярній візуальній формі розповідав про історію боротьби Української повстанської армії за незалежність України в 1940-х – 1950-х роках. Своєї унікальності на ниві популяризації знань про ОУН і УПА виставка не втрачає й донині.

Виставка складається з 32-х двометрових повноколірних банерів, кожен із яких представляє окремий розділ з історії УПА. Загалом експозиція налічує біля півтисячі оригінальних фото та репродукції десятків архівних документів з історії ОУН, УПА та антиповстанської боротьби тоталітарних режимів.

Протягом 2007 – 2016 років виставка побувала в усіх куточках України.

Її авторами є: Володимир В’ятрович, Роман Грицьків, Ігор Дерев’яний, Руслан Забілий, Петро Содоль. Дизайн виставки виконаний Ольгою Сало.

Крім того, Голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович прочитає лекцію «УПА. Слід в історії».

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа