До Дня українських добровольців Вільні Люди пікетуватимуть посольство Італії

freeMarkiv-Kyiv

У середу, 14 березня, о 12:00 біля посольства Італії в Україні, що на вул. Ярославів Вал 32, відбудеться акція на підтримку українського добровольця Віталія Марківа, бездоказово звинуваченого у вбивстві італійського журналіста.
До Дня українських добровольців активісти ще раз звернуться до всього вільного світу, до міжнародної спільноти, до італійського правосуддя з вимогою звільнити бійця батальйону ім. Кульчицького, якого безпідставно тримають за ґратами вже вісім місяців.
У той час, коли саме українські добровольці, в числі яких і Віталій, захищають не лише Україну, а й всю Європу від російського імперіалізму, стримуючи окупанта на своїй території, святкувати – неможливо, допоки Віталій за ґратами.
freemarkiv14

“Саме в День добровольця ми хочемо ще раз звернутись до італійської влади з вимогою змінити запобіжний захист захиснику України Віталію Марківу. Також ми хочемо нагадати, що саме українські добровольці в 2014 році стали на захист від російської агресії не лише України, а й усієї Європи. Поруч з прапором батальйону Кульчицького Національної Гвардії ми залишимо наш банер як нагадування про те, що українці пильно стежать за ходом справи і підтримують свого побратима у цій ситації”, – зазначає Дмитро Жмайло, співкоординатор акції, керівник Штабу “Вільних Людей”.

Цей захід – черговий етап у рамках Міжнародної акції “Free Markiv”, що набирає обертів по всьому світу. Так, минулого тижня у Києві вже пікетували посольство Італії і передали звернення Послу.
Представники світового українства влаштовують акції та публічно звертаються до послів Італії у своїх державах – США, Угорщині, Греції, Великій Британії, Іспанії, Португалії, Франції, Естонії та інших країнах. Вимога – чесний суд та звільнення Віталія Марківа з-під варти.
Нагадаємо, 30 червня 2017 року в італійському аеропорту було затримано громадянина України Віталія Марківа, якого звинуватили у вбивстві журналіста Андреа Рокеллі. Марків надав свідчення, що демонструють його непричетність до цих подій, але італійські судові органи не визнали їх і лишили його під вартою.
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа