До Дня Незалежності на Львівщині реабілітовані та потерпілі від політичних репресій отримають одноразову матеріальну допомогу

На виконання рішення Львівської обласної ради від 11 квітня 2013 року № 713 “Про затвердження Програми надання одноразової адресної допомоги найбільш незахищеним категорія громадян – реабілітованим за статтею 3 Закону України “Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні” та потерпілим від політичних репресій”, в обласному бюджеті передбачено 2,48 млн грн. На сьогодні в області проживає понад 12 тисяч таких громадян. Відтак, одноразова допомога, із розрахунку на одну людину, становитиме в межах 200 гривень.

Профільним відділом Львівської обласної ради вже опрацьовані списки реабілітованих та потерпілих від політичних репресій громадян Львівщини і передані в департамент соціального захисту населення облдержадміністрації для проведення фінансування.

Відповідно до Програми надання одноразової адресної допомоги найбільш незахищеним категорія громадян – реабілітованим за статтею 3 Закону України “Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні”, кошти через казначейство будуть перераховані одержувачам за місцем їх проживання (реєстрації) на їхні особові рахунки в установах уповноважених банків або ж через державні підприємства поштового зв’язку до Дня Незалежності України.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа