До Дніпропетровського ‪‎військового‬ ‪госпіталю‬ надійшов ‪‎медичний‬ ‪гуманітарний‬ ‪вантаж‬ від громадян ‪США‬

Представники української діаспори в США та небайдужі американці зібрали майже 500 тисяч доларів для лікування та надання кваліфікованої медичної допомоги пораненим в зоні проведення антитерористичної операції українським військовим. За ці кошти було придбано коштовне спеціальне медичне обладнання, приладдя та витратні матеріали, за допомогою яких тепер рятуватимуть життя захисникам Вітчизни у військовому госпіталі та обласній клінічній лікарні імені Мечникова.

Половину вантажу складають витратні матеріали для проведення операцій, 40% — це спеціальні медичні ліжка для інтенсивної терапії, операційний стіл, крісла для пацієнтів, ходунки. 10% — специфічне операційне обладнання: електрохірургічний апарат, терапевтичний ультразвук, апарат штучного вентилювання легенів тощо.

Як розповіла головний координатор проекту Джині Мартін, в серпні минулого року вона приїжджала до Дніпропетровська, щоб з’ясувати якого саме обладнання потребують медичні заклади. Після цього розпочався збір коштів.

— Ми збирали кошти по всій Америці. Тільки для того, щоб доставити цей контейнер в Україну, знадобилося 20 тисяч доларів. Вантаж спочатку був доставлений в Нью-Йорк зі штату Колорадо, потім через океан — в Німеччину, з Німеччини — кораблем в Польщу. Вже з Польщі його доставили в Дніпропетровськ. Ринкова вартість гуманітарного вантажу трохи менша, ніж півмільйона доларів, — зазначила вона.

Начальник Дніпропетровського військового госпіталю полковник медичної служби Андрій Рильський розповів, що в середньому за добу в госпіталь надходить до 50 поранених військовослужбовців.

— Вантаж містить ті позиції, які ми просили. Апарат штучного дихання, монітори, інше більш дрібне, але дуже необхідне обладнання — це саме те, в чому є потреба, — сказав офіцер.

Найближчим часом Дніпропетровщина очікує прибуття ще двох контейнерів з гуманітарною допомогою із США загальною вартістю понад 1 мільйон доларів.

Військова Телерадіостудія

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа