До четвертих роковин Іловайської трагедії: Зустріч із юристами-волонтерами об’єднання «Prisoners of War UA Project»

«Полон. Довга дорога додому»

Зустріч із юристами-волонтерами об’єднання

«Prisoners of War UA Project»

До четвертих роковин Іловайської трагедії

29 серпня 2018 р. о 13:00 в головній експозиції Національного музею історії України у Другій світовій війні відбудеться зустріч із юристами-волонтерами об’єднання «Prisoners of War UA Project» Олегом Веремієнком, Іриною та Євгенією Капалкіними й Аліною Павлюк.

Важко повірити, однак до 2014 р. словосполучення «український військовополонений» не траплялося в ужитку. Утім, життя вносить свої корективи. Нині відомі історії сотень солдатів і офіцерів, громадських активістів, волонтерів та інших патріотів України, які пройшли через морок полону в окупованій частині Донбасу. Кожен день перебування в неволі – це для них боротьба за життя, а для їхніх близьких – страх невідомості.

На щастя, є люди, які шукають для бранців стежки повернення додому. Запрошені гості заходу – члени команди об’єднання «Prisoners of War UA Project», які здійснюють юридичний супровід під час звільнення з полону сотень українських бранців. Вони розкажуть про цей важкий та важливий досвід, про життєві історії тих, хто побував «по той бік війни», про правовий статус полонених та про те, як уберегти своє життя, опинившись у ворожих казематах.

napodvale

Зустріч відбудеться у просторі музейної експозиції «Український Схід. На лінії вогню» і стане невід’ємним складником проекту «Слово свідка».

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа