До 15 років позбавлення волі засудили снайпера, який воював проти українських військ на Донеччині

За публічного обвинувачення прокурора Житомирської обласної прокуратури донеччанина визнано винним у державній зраді, участі у незаконних збройних формуваннях, створених на тимчасово окупованій території України, участі у терористичній організації та у діяльності не передбаченого законом збройного формування (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).

Йому призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурор у суді довів, що засуджений восени 2015 року у Донецьку добровільно перейшов на бік ворога. Він уклав контракт із нзф – «100-та окрема мотострілецька бригада» 1-го армійського корпусу так званої «ДНР», який підпорядковувався мінобороні рф.

Більше шести років служив на посаді снайпера снайперського взводу, чинив збройний опір військовослужбовцям ЗСУ, задіяним в антитерористичній операції та операції об’єднаних сил. Зокрема, за участь у боях під Мар’їнкою підрозділ снайпера-держзрадника нагороджений псевдоорденом.

Після повномасштабного збройного вторгнення рф продовжив службу у незаконному збройному формуванні. Неодноразово вступав у бойові зіткнення зі Збройними Силами України. Загальний стаж його служіння у ворожому війську країни-агресора становить майже 9 років.

У серпні 2023 року чоловік разом з іншими потрапив в оточення Сил оборони на території Донецької області та був затриманий.

Свою вину на суді визнав повністю.

Досудове розслідування – УСБУ в області.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури, 11.06.2024

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа