Дніпропетровці просять Куліченка організувати широке обговорення щодо перейменування вулиці Косіора

12 громадських організацій звернулися до міського голови Дніпропетровська Івана Куліченка з проханням провести широке громадське обговорення питання про перейменування вулиці Косіора. Відповідне громадське звернення передане до міської ради 23 листопада.

Як відомо, 16 лютого 2012 року до порядку денного сесії Дніпропетровської міськради було включене питання про перейменування вулиць Косіора, Постишева та Чубаря, оскільки встановлено причетність цих осіб до організації Голодомору 1932-1933 рр. в Україні.

«Через зауваження низки депутатів, які не мали змістовного юридичного характеру,  цей проект рішення був знятий з розгляду сесії», – йдеться у зверненні до міського голови. Ініціатори звернення зазначають: «Занепокоєні цим фактом, ми, представники громадських організацій нашого міста, вирішили об’єднатися для співпраці під загальним гаслом – «Жителі міста за європейський Дніпропетровськ», бо, як відомо, ніде в Європі немає вулиць, названих іменами осіб, що скоїли злочини проти людяності».

Громадські організації розгорнули кампанію, інформуючи громадян про злочини Косіора, та збираючи підписи за перейменування вулиці. Вони пропонують надати цій вулиці ім’я Героя України Богдана Ступки. Своїм зверненням активісти просять міську владу на належному рівні організувати громадське обговорення і врахувати його результати для підготовки рішень про перейменування вулиці Косіора.

Ініціатива спирається на Закон України «Про присвоєння  юридичним особам та об’єктам права власності (імен, псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», який набув чинності 20 червня 2012 року, та на положення Статуту міста Дніпропетровська.

Наразі зібрано понад півтисячі підписів прихильників перейменування вулиці Косіора. Громадські організації своїми силами продовжують цю роботу.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа