Дніпропетровський Євромайдан не має намірів домовлятися з терористами

Screenshot - 02102014 - 09:50:07 AM

Заява Народного Віче Дніпропетровського Євромайдану

Сьогодні влада викрадає і бере у заручники сотні наших друзів, близьких і рідних. Їх хапають вдома, на вулицях і навіть у лікарняних палатах. Їх б’ють, катують і принижують, не роблячи виключень навіть для поранених. Їх тримають у тюрмах, автозаках, гаражах і льохах, або під домашнім арештом. Їх залякують судовими вироками і фізичними загрозами. А ще цинічно пропонують обміняти їхню свободу на нашу покірність.

Влада використовує терор, але ми не маємо намірів домовлятися з терористами. Ми зробимо все, щоб бранці були звільнені без жодних виключень та умов. І ми покараємо кожного людолова, якими б посадами, чинами чи повноваженнями він не прикривав свій злочин.

Полювання на людей в Україні відкрила Верховна Рада. 16 січня народні депутати, керовані віце-спікером Ігорем Калєтніком, рукоблудним голосуванням запустили маховик репресій. Ми звинувачуємо кожного, хто брав участь у цьому державному злочині так само як і тих депутатів та працівників апарату Верховної Ради, хто не протидіяв йому.

Ми звинувачуємо тих, хто прикриваючись міліцейською формою або прокурорським посвідченням, захоплює, катує, фабрикує справи та докази і тримає людей у неволі.

Ми звинувачуємо тих, хто вдягнувши суддівську мантію, освящає іменем закону викрадення людей і легалізує утримання заручників.

Ми знаємо усіх злочинців поіменно. Усі вони живуть поруч із нами і не уникнуть покарання. Ті, що виконували накази відповідатимуть так само, як і ті, хто їх віддавав.

Гаазький трибунал не визнає терміну давнини за злочини проти людяності. До того ж крім зґвалтованого вами правосуддя існує ще суд людський.

Усі заручники мають бути звільнені і справи проти них закрито. Усі зниклі мають бути знайдені і звільнені. Без виключень і передумов. Це – не предмет торгівлі, які б „закони” не ухвалювала з цього приводу Верховна Рада.

Пам’ятаєте як українці відповіли на репресії від 16 січня? Київське повстання швидко розрослося і охопило усю країну. Тож краще не випробовуйте наш терпець.

Зарубайте собі на носі: тюрми ніколи не стануть символом нашої держави.

І не забувайте, що саме взяття народом фортеці-тюрми Бастилії стало символом одної з найбільших європейських революцій – французької. А українці показують себе сьогодні великими прихильниками європейських цінностей.

Заява прийнята на зборах Народного Віче Дніпропетровського Євромайдану 09 лютого 2014 року.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа