Для тих, кому не стане жити краще

У Києві: Різдвяний обід з бідними та бездомними
7 січня 2012 року, o 14.00
вул. Волоська 8/5, корпус їдальні НаУКМА
У Львові: 7 січня о 15.00 в каплиці біля церкви Святого Климента Папи (вул. Ген. Чупринки, 70) відбуватиметься святковий різдвяний обід для бездомних та потребуючих осіб м. Львова.

25 грудня 1982 року вперше римська Спільнота Святого Егідія (www.santegidio.org)запросила бідних та бездомних з центрального району міста, Трастевере, на Різдвяний обід. Тоді за столом зібралося 47 гостей, і таким чином, була започаткована дуже красива традиція і для інших Спільнот в усьому світі святкувати Різдво разом зі своїми бідними друзями: з бездомними, хворими на СНІД, людьми з особливими потребами, в’язнями, літніми зі старечих будників, з дітьми-сиротами, з іноземцями. Наприклад, на ювілейний 25-річний Різдвяний обід, за приблизними підрахунками, зібралося понад сто тисяч бідних в 401 місті світу на 5 континентах. А у Різдвяному обіді з бідними 2009 року в Римі взяв участь Папа Римський Бенедикт XVI.

В Києві Різдвяний обід проводиться з 1999 року. На перший Обід прийшло 16 бідних, майже вдвічі менше, ніж було власне волонтерів. На останньому Різдвяному обіді ми приймали близько 230 гостей, а у 2012 році, звичайно, очікуємо ще більше.
Для всіх нас Різдво – це особливе свято, яке ми традиційно звикли святкувати в родинному колі. Але найбільшою несправедливістю було би забути під час Різдва про тих, хто є самотнім і хто не має родини. Тому всіх бідних і бездомних, з якими ми знайомимося протягом року під час роздачі їжі та одягу, ми запрошуємо відсвяткувати Різдво разом. Для цього ми накриваємо стіл, прикрашаємо залу, готуємо подарунки, листівки з вітаннями, одним словом, робимо все, щоб це свято наші друзі з вулиці зустрічали у справжній великій родині за традиційним Різдвяним столом.

З часом ми побачили, що Різдвяний обід – це момент певного преображення, насамперед, преображення для людей бідних і бездомних: вони намагаються прийти святково вбраними і поводяться як поважні гості, з вдячністю і гідністю, відчуваючи довірливу і дружню атмосферу довкола. З іншого боку, Різдвяний обід – це також момент преображення і для нас, людей молодих і забезпечених, адже, як відомо, віддавати завжди набагато приємніше, ніж отримувати. Тому для кожного учасника Обіду це є особливий час безкорисливої уваги і турботи, той унікальний момент, коли зникають усі бар’єри, що відділяють у нашому суспільстві людей багатих від бідних, здорових від хворих, сильних від слабких, старих від молодих, зрештою, «домашніх» від бездомних.

В цей передріздвяний час ми звертаємося до всіх із запрошенням приєднатися до нашої великої родини і допомогти нам зробити так, щоб Різдво 2012 року принесло по-справжньому Радісну звістку для багатьох.

Організаційний комітет у Києві: 067 502 85 89 * [email protected] * facebook

У Львові в день празника Різдва Христового 7 січня о 15.00 в каплиці біля церкви Святого Климента Папи (вул. Ген. Чупринки, 70) відбуватиметься святковий різдвяний обід для бездомних та потребуючих осіб міста.

Організовує цю благодійну трапезу спільнота Святого Егідія при співпраці з парафією Святого Климентія Папи.

Як повідомив духівник і член цієї спільноти о. Іван Курилець, розпочнеться обід спільною молитвою і очікується також приїзд владики Венедикта, Єпископа-помічника Львівської Архиєпархії. Обід буде розрахований приблизно на 150 осіб. Вхід відбуватиметься по запрошеннях, які роздаються щочетверга і щосуботи біля Порохової вежі (вул. Підвальна), під час спільної молитви та трапези членів спільноти.

Наступного дня, 8 січня така вечеря буде організована у Львівському геріатричному інтернаті для літніх людей (вул. Медової Печери, 71) для членів цього дому.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа