Для російських ЗМІ «тітушки» інсценували «заворушення в Одесі»

Ще донедавна для російських мас-медіа з Одеси постійно поставляли картинки сепаратисти-антимайданівці, то збираючись під триколорами на Куликовому полі, то влаштовуючи «марші миру». Але після того, як оголошені у розшук Антон Давидченко, Олексій Албу та інші ініціатори цих антиукраїнських шабашів утекли з країни, їхні поплічники принишкли.

Та не зникла потреба країни-агресора у підтвердженні давнього міфу, що Одеса – російське місто, а її жителі страждають від «бандерівців, націоналістів-укропів, від хунти при владі» і масово виходять на акції протесту. А коли такого зафіксувати не вдається, бо одесити нині влаштовують антипутінські акції, то заслані сюди російські диверсанти інсценують фейкові «заворушення».

horycvit1У суботу 21 березня інтернетмережу раптово заполонили повідомлення про масові безпорядки в Одесі. Звістку миттєво підхопили російські ЗМІ, ілюструючи її світлинами і навіть відео. Там йшлося про те, що вранці вулицю Ільфа і Петрова перекрили антимайданівці, які тримали плакати з написами: «Одеса проти репресій», «Поверніть свободу слова», «Мирні зібрання – це право громадян». Одеські ЗМІ на цю приманку не клюнули, а тут же розповсюдили досить оперативне повідомлення міського управління міліції, що інформація про безпорядки – це фейк.

Невдовзі за цим одеський «Правий сектор» провів своє дослідження й переконливо довів, що так зване «заворушення» – це відверта фальшивка і брехня. У його повідомленні підкреслюється, що проплачену постановочну акцію з метою створення картинки для російського телебачення і розхитування ситуації в Одесі влаштували пособники російських окупантів.

«Приблизно о 7.30 ранку на місце подій прибуло 2 автобуси з учасниками замовного мітингу, а також машина ВАЗ 2108. З автобусів вивантажилися близько 70-ти молодих людей спортивного виду з плакатами нібито на захист свободи слова, які перекрили проїжджу частину. До «тітушок» під’їхала автівка, її було перевернуто, а «актриси» вимовили на камеру завчений текст. Потім, коли відео було знято, машину поставили на колеса, а «мітингувальники» швидко сіли в автобуси й поїхали, – повідомляють правосеки. – Ми з’ясували, що це замовне сепаратистське шоу було підготовлене агентами російських окупантів на території Одеси, а люди які приїхали туди на автобусах, отримували грошову винагороду. На даний момент нами встановлюються особи організаторів цього шабашу та учасників, тих, хто продає свою совість і країну за кілька сотень гривень».

horycvit2

Водночас «Правий сектор» попередив учасників подібних вистав, а також їхніх родичів і близьких про те, що ними будуть вжиті максимально жорсткі заходи по відношенню до всіх, хто працював на цій акції, а також до всіх, хто буде брати участь у заходах, які грають на руку окупанту. «Ми підкреслюємо, що ми не дозволимо розхитувати ситуацію в мирній українській Одесі, тому всі ті, хто кличе війну на нашу землю будуть знайдені й покарані за законами воєнного часу» – заявив «Правий сектор».

Окремо він звернувся до батьків молодих людей – любителів легких грошей: «Якщо, в той час, як ровесники ваших дітей ризикують життям, захищаючи Україну на Сході, ваші нащадки продають свою країну за копійки, то до них буде застосовано жорстке і суворе покарання. Повірте, кілька сотень гривень не варті життя. Тому стежте за діями ваших дітей, не дозволяйте їм брати участь у замовних проросійських акціях, подбайте про їх здоров’я й благополуччя».

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа