Дії поліцейських, які вбили хлопчика в переяславі-Хмельницькому перекваліфікували на умисне вбивство малолітньої дитини

Слідчі теруправління ДБР, розташованого у місті Києві, за погодженням з прокуратурою Київської області, повідомили про зміну підозри двом поліцейським Переяслав-Хмельницького відділу поліції.

Раніше поліцейським повідомили про підозру за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України, (Хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням вогнепальної зброї) та за ст. 128 Кримінального кодексу України (Необережне тяжке тілесне ушкодження).

Вчора, 3 червня, внаслідок вогнепального поранення, отриманого внаслідок дій підозрюваних, постраждалий 5-річний хлопчик помер у Дитячій клінічній лікарні №7.

У зв’язку зі смертю дитини, слідчими теруправління ДБР, розташованого у місті Києві, працівникам поліції повідомлено про зміну підозри зі статті 128 Кримінального кодексу України (Необережне тяжке тілесне ушкодження) на п. п. 2, 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України. Це підозра в умисному вбивстві, тобто в протиправному заподіянні смерті іншій людині, а саме малолітній дитині, вчиненому за попередньою змовою групою осіб.

Таким чином, станом на ранок 4 червня, працівники поліції підозрюються за двома статтями: у грубому порушенні громадського порядку, вчиненому із застосуванням вогнепальної зброї, вчиненому групою осіб (ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України) та в умисному вбивстві малолітньої дитини, вчиненому групою осіб ( п. п. 2, 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України).

Слідчі ДБР підготували та скерували до Голосіївського районного суду міста Києва клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб без визначення розміру застави.

У разі доведення вини, підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічним позбавленням волі.

Джерело: поштова розсилка від Державного бюро розслідувань [email protected]; 4 червня 2019 р. о 10:27

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа