Ділки продавали авто, завезені як гуманітарна допомога

Транспортні засоби, завезені на потреби військових, ділки виставили на продаж на спеціалізованому сайті. Автівки вилучені та будуть передані захисникам.
Співробітники Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції проводять превентивні заходи з недопущення фактів нецільового використання товарів, завезених як гуманітарна допомога.
▶️В ході моніторингу спеціалізованих майданчиків для продажу авто поліцейські виявили оголошення про реалізацію транспортних засобів на іноземній реєстрації. Для встановлення статусу автівок та законності їх продажу правоохоронці звернулися з відповідним листом до Державної митної служби.
Відповідно до офіційної інформації машини були ввезені на територію України як гуманітарна допомога для потреб військовослужбовців, а відтак вони не підлягають продажу.
▶️Оперативники ДСР Нацполіції встановили місце розташовування транспортних засобів та ідентифікували осіб, які планували реалізувати їх цивільним особам для власного користування. Наразі поліцейські спільно з працівниками Київської митниці вилучили сім машин, а на «бізнесменів» склали адміністративні протоколи за статтею 485 Митного кодексу України (Дії, спрямовані на неправомірне звільнення від сплати митних платежів чи зменшення їх розміру, а також інші протиправні дії, спрямовані на ухилення від сплати митних платежів) Митного кодексу України.
▶️Після проведення необхідних процедур вилучені транспортні засоби будуть передані за призначенням – на потреби військових.
За скоєне правопорушення ділкам загрожує штраф – від 50 до 150 відсотків несплаченої суми митних платежів.
 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа